pluggat och motionerat

 hör och häpna idag har jag faktiskt pluggat lite och varit ute o sprungit/gått.  sitter nu i nyårsklänning hemma. Ska fira med mor o far ilket känns skönt . slippa tänka på hur tjock jag känner mig och hur smala alla andra är.
Som sagt mitt nyårslöfte ä att skicka in min anmälan till SCÄ, vad är din?
Egentligen är sådana här löften patetiska då knappt några hållt och i nästan alla fall är de orealistiksa. men Mitt ska ske mitt ska genomföras för i år är det inte tappa 10 kg eller träna 5 pass i veckan utan i år är det genomförbart och i år är det verkligen för mitt bästa. Jag hoppas jag sitter här om precis ett år och har åtminstone börjar mid långa resan och känner mig nöjd över det.

Hoppas ni där ute får ett fint slut och ett gått nytt!!

//A


bra dag

Idag har det varit en bra dag. Jag ock mor har varit på stan o sen en eftermiddag på spa. Skönt ,riktigt skönt. Julen i övrigt har vari upp oner . Mest ner tyvär. Ätit för mkt o knappt varit ute. Lädandet har ävet det variti oeffektivaste laget. Usch det är inte om jag ändå bara ska sitta inne kan jag vell iaf plugga! men icke. Har känt mig tjockast i världen o vill verkligen inte ställa mig på vågen. att min brors smala vältränade flickvän vartit här har inte gjort saken bättre.

Jag Har bestämt mig efter nyår ska den där självanmälan till SCÄ skickas in .Men det känns fruktansvårt skrämmande. det är så lätt att när en lite bättre dag kommer att man tänker- Nej jag behöver ingen psykhjälp, jag ska bara ta tag i mig själv nu o börja träna oäta den där dieten så jag går ner mina hemska extra kilon. Då kommer alt bli bra. Och det går fort bara jag lägger manken till. tyvär så vet jag innerst inneatt det inte är så. Och jar har en sådan stak röst i mig som säger att jag vill inte sitta när jag är 25 (om 4 år) o fortfarande va fast i det här helvetet. 5 år av min ungdom räcker. Det är inte värt det och jag har provat allt, bantat ner mig (o gått upp igen iof) , skita i vikten, inte väga mig spegla mig osv, o äta vadsom. Har provat självhjälpsböcker men utan att unna ta mig ur , ramlar helatiden tillbaka ner i mitt mörka helvete som ingen annan äm jag vet om o har sett. Jag kan inte fixa det här själv. Men rädslan är stor i mig just nu. Stor o tung. När jag sökt hjälp blir det ju definitivt .Jag Har Bulimi. just nu när ingen annan vet när det aldrig sagts högt så är det som det inte riktigt är så. Och rädslan att gå upp i vikt (vilket jag INTE behöver mitt BMI är tom för högt) o va tvungen att acceptera att se ut så sen....Det fixar inte jag....Jag fixar det inte....

Är det någon där ute som har gjort resan?går man alltid upp i vikt?( jag förstår att man ska/måste göra det nä man är mager men det är INTE mitt fall, skulle tippa jag ligger nu på 73 kg till 167). Hur går behandlingen på SCÄ till.

Nu är det ju iof inte ens säkert att dom kommer behandla mig, antar att de ska göra någon bedömning av hur min status är......

God natt! hoppas alla får ett fint om inte annat okej nyår!

///A 


Julafton

Dagen började med ett bittert humör. Jag blev så ledsen på mig själv då jag lovat mig att hålla humöret uppe och njuta till fullo av julen. Men jag ville bara va tyst o dra mig undan. Sa nog inte många ord på förmiddagen och grymtade buttert till min bror som ville ta foto på mig -Att jag faktiskt inte ville va med på kort och att jag inte fatta varför han inte bara kunde acceptera det! Det är inte rätt mot min familj att hålla på som jag gör. Och inte rätt mot mig själv heller för den delen.

I bilen hem från förmiddags utflykten pratades det i bilen om deceniet som passerat och min bror tyckte vi skulle ranka vad vi skulle komma ihåg med -00 talet.  Ipoden,studenten  finanskrisen listades upp..... Tårarna brännde bakom ögonlocken, för det slog mig, att deceniet varitet mörker . Under -00 talet flyttade jag hemifrån - O skaffade mig bulimin, stoppade fingrarna i halsen första gången. Under -00 talet började resan in i ett mörker ,ett årtionde kantat av ångest, hård träning och tårar. Det slog mig där i baksätet att jag borde skicka in den där självanmälan till SCÄ och sätta punkt för det här deceniet och inleda det nya med att ta upp kampen ,kanske den svåraste jag någonsin . förändra mitt liv eller rättare sagt ta upp kampen om attt få tillbaka mitt liv. Vågar jag, orkar jag?





Wake me up inside, wake me up inside, wake me up and save me from all I`ve done

Jag har förlorat mitt liv och tappen den jag var på vägen.
Alltid glad och sprallig, hade alltid en kommentar  till allt aldrig långt från ett skratt, hurtig äslakde utmaningar och allt var rörligt äventyr hette, springa, åka längd utflykter.Nu vill jag bara vara inne ,sitta stilla , dra täcker över huvudet.

GOD JUL på er alla där ute!

//A



Ge mig styrka

vågen stog även i morse på 72,4 vilket inne bär att det definitivt...vikt uppgång 2 kg....kul, not....
Imorn bär det av hem hem för jul o nyårs firande. känns inte kul att va bland släkten när man känner sigt tjock.
Känns som mina lår är hur tjocka som helst som mitt ansikte är klotrunt o hakan dubbel.......

ge mig styrka att må bra i jul ,att inte falla ner o in i mitt mörka.... att inte dra ner min familj med mitt dåliga humör...ge mig styrka att stå imot frästelser, att motstå hetsätning....
Ge mig styrka..

72,4 kg

...........2 kg upp på några få ,tre, dagar....känner att min sinnesstämningen inte är vad den borde vara ..vill intevill inte känns så här i jul. Då blir jag bara sur o nere o inge vidare kul att umgås med...snälla snälla snälla säg att julen blir varm lycklig o härlig!!.....

Mörk fredag

Fredag den 18 dec, har varit en tung dag. dehar varit så fintväder ute soligt o friskt och et gör mig ledsen att jag inte kan njuta av det. fattar inte varför. Ni vet ibland kan man ju inse varför man hetsäter. Som när jag är stressad då vet jag att jag tar till det eller mår jätte dåligt. men nu nej ,ja vet inte. De ända är att jag känner mig så jävla tjock, när jagsitter ner blidas en stor valk ovanför byxlinningen OCH en valk under BH:n fy fan....jag blir så ledsen. orkar liksom inte. tog sovmorgon o åt faktiskt frukost vilket jag inte har gjort de senate veckorna (av vilja). 1 h senare åt jag upp broccolisoppan från gårdagen. sen av ingen anledning och jag vet att jag till o med resonerade med mig själv men ändå åkte kakburken ned från hyllan (de kakor jag bakat att ta med mig hem till mamma som en lite present) och jag åt 1 som blev 3 som blev 10 ........varför? jag tänkte de efter 3,varför jag är inte sugen! tycker inte det är gott! vill inte ha en till(men trycker i mig 2), äcklas av den söta mjöliga smaken,tar en till........->kräks....tuggar upp en hel påse tuggumi..
Jag tänkte skriva ut en egen anmälan till SCÄ och skicka in på skolan idag men gjorde aldrig det....efter jul...ja då måste jag nog.....undra hur mnga gånger jag tänkt den tanken.

Det som gör mig rädd är att dom inte ska bedömma mig som sjuk, vad gör jag då?! att dom ska tacka att jag vägerför mkt för att ha bulimi, 71 kg! herre gud hon är inget akut fall direkt......


......

ja de gick ju skt de här med.....hetätit tre dagar den här veckan. är stressad har prestationsångest. Har inte varit sugen på mat alls utan bara ärir för att, ja för att.......dämpa stress o ångest.
usch känner att jag gått upp. väger mer nu . usch jag som va på bra väg. det gav mig energi men nu är jag nere på botten igen. Idag har jag funderat på att kanske söka hjälp iaf efter jul.......villt inte...

uppdatering

Plugg plugg plugg ja så ser dagarna ut. Fast idag efter jag slagit igen böckerna för källen kändes det rett bra. Kan det absolut inte men läget känns ändå under kontroll ( om några dagar kommer det säkerligen låta annorlunda!!).
Ska försöka bevara kännslan.
  Ikväll blir detlite bio som belöning för allt slit under dagen. Ska bli riktigt mysigt att kura ner si  i bio mörkret. Och nej bli inge biosnask ikäll. Ev köper jag en Coola light, ha ätit nötter i två dagar nu så en tredje får det inte bli.

torsdag-fredag stod vågen på 70,5 kg !! jag blev jätte glad när jag såg det men tror det bara va vätska och tyvär så har det nog inte hänt  så mkt mer på vikten. Har ätit mer än planerat under helgen.
Usch det är svårt att veta hur mkt jag kan stoppa i mig . Påvecko dagar är det lättare. Jag gör en matlåda o den äter jag. har inget mer så det blir bara den (lagon stor)  sen när jag sitter kvar och plugar till någon gång mellan 6-9 så brukar det bli 250 keso o kaffe eller ev bara kaffe. Dessa dagar har jag kontroll.

Maten idag: Frukost - Kaffe tomat liite chili nötter
                   Lunch/pluggmat: 500 g keso 1 morot, 1 tomat 2 koppas kaffe vatten vitkål.
                   Kväll: Stor kopp kaffe (usch kommer få magsår men va tusan ska man dricka då??) lite solrosfrön   o vitkål.

Det låt inte så mkt men när jag satt där o tryckte i mig hela burken keso på engång kändes det som - "jaha då va den här matdagen förstörd"

Jag hör hur det låter, det är lite sjukt hur jag kan gå från att ena dagen äta ägg o bacon varje morgon o inte alls va rädd för fett ,utan har det som en del av dieten, välja bort det så mkt som möjligt. Åt kycklingsallad igår och valde bort att göra en cream freish dressing. Men går jag ner av det här är det vårt det. spec om det kan gå snabbt. Jag har verkligen försökt så länge och gett LCHF en chans men inget hände. Äter fortarande så lite kolhydrater som möjligt men överkonsumerar inte fett.
Sen om jag lyckas bli av med mina kilon ska jag fortsätta att äta mindre port. Det måste jag lära mig. Att äta men inte för mkt.

Det är konstigt jag är så antingen eller. Antingen Äter jag å ja d äter jag verkligen eller så bestämmer jag mig för att inte äta . Men något mellanting finns inte....

//A

Inget svar

hittade inte nått på nätet om magproblemen och det har inte blivit bättre idag....

Kom iväg från skolan vid hyffsad tid iaf.Redan vid 6 lämnade jag byggnaden!!!
ligger i sängen nu vilar,är så trött.

dagen i mat:    frukost - 1 ägg kaffe
                      lunch- 1 kycklingfilé m stekt lök , Kaffe
                       pluggmat - 250 g keso
                       kvällen   - 1 burk kesella m 50g nötter hallon och funlight thé
                                         1 tomat


hm, summa kardemumma : det blev mer än vad jag trodde.....

//A

Dugga/tenta stress

Ja de sätter sina spår. äter sover och andas plugg för tillfället och känner att det kommet integå, kommer kugga så det sjunger om det. men men jag ska intekasta in handduken iförväg utan lägga ner själ o hjärta i läsandet den resterande veckan..............shit va nervös jag kommer vara,perstationsångesten väller över mig...

hur går det då med vikt mat o bulimin.....hm, jag skäms lite över att berätta det men jag är tillbaka lite i en gammal bana, sådär det såg ut när allt började. Men jag mår bättre av det. har bara levt efter det i tre dagar dock......Jag ställer kockan senare så jag bara hinner ta en stOOOr kopp kaffe (med betoning på stor) sen äter jag medhavd lunch i skolan där jag utesluter kolisarna (idag blev det köttbullar o wook) sen hinkar jag vatten o kaffe o thé under eftermiddag och kväll (idag även en burk keso) för att koka ett ägg o mer thé runt 8-9 när jag kommer hem. jag hoppas att jag går ner.

Jag hör du det låter men just nu känns det bra att göra såhär. LCHF har inte resulterat i nått "viktras" inget har synts på vågen....Känner inte av några dåliga effekter heller som tung trötthet eller "suddig" syn. Det enda är att ikväll hade jag ont i magen och diaré? ska googla lite o se vad de kan bero på.Kaffet?

//A

RSS 2.0