idag mår jag lite bättre

Ja idag mår jag faktikst bättre men känner att de hänger på en skör tråd. Verkligen skör. Har varit ledig. Sov länge åt frukost sen gick jag ner på byn där jag satte mig vid havet och pluggade lite. Massa jag måste repitera nu innan skolan drar igång om någon vecka.  Det var faktiskt ganska kul att sitta och plöjja böker idag. Sen gick jag och luncha på en resturang där vi har rabatt från jobbet 50 kr för lax o färskpotatis. Inte fel de inte! När jag fick in maten tyckte jag de såg jätte lite ut men sen var jag glad för de. Det blev preis lagom. Efter den delikata lunchen och ett långt samtal med mamma om inget spec gick jag vidare till ett mysigt fk där jag tog en kaffe och fortsatte att  plugga. 
   Ikväll är det sommar fest med jobbet. Jag kan vell inte påstå att jag är jätte sugen men kanske tur att jag inte ska sitta  hemma själv i min mörka lägenhet med mina mörka tankar.
Summa summarum hitils  så har dagen varit riktigt bra!


bilden är hittat på google.se/bilder

                                                          http://blogg.expressen.se/zen52_blogg5/entry.jsp?messid=400695















less, förtvivlad,låg, förstörd,förvirrad...........mår skit

Allt detta och mycket mer är jag.
   jobbade idag och det gick bra, va på ganska bra humör. Stod imot o ta en godis eller macka på förmiddags rasten. Sa till mig själv att det bara förstör att börja små äta. Åt choritzo och spenat med en macka till lunch. Mackan la ja till för jag vill verkligen försöka följa bulimibibelsråd för jag vill bli frisk. Då ska mna äta kolhydrater till varje mål ,spec lunch. Kanske va litte fattig mat men va inte hungrig, inte alls faktiskt. Till middag blev det rostbiffsallad med förskpotatis. fram tills dess gick allt bra. men sen...................allt rasa,började hetsa innan vi skulle iväg på body pumpen.mackor och äpplen o en korv- spy. iväg till gymmet- in på toa och spy lite till. under hela passet var jag liksom inte närvarande. ända jag kunde tänka på var hur tjock jag blivit..........för det har jag. Nu tänker ni säkert att äsch hon bara åmar sig eller inbillar sig. hon har säkert bara gått upp lite grann som inte syns. men NEJ - jag  har fått valkar!!!!! jag kan ta ett rejält grabbar tag om mag o rygg fettet och låren ska vi inte prata om....VARFÖR...FANFANFAN....vad ska jag göra????????????????
mår skit....................

Trött och helt utan engergi

Är så trött. Hade verkligen sett fram imot och mysa med mamma idag. Gå på stan och fika o luncha. Men det finns ingen energi. Du vet när man bara sitter o stirrar och allt man orkar svara på frågor o resonemang är -Aa , mmm., Aja......
Mamma och pappa säger att det bli så när man blir ledigt o slappnar av.... men jag vet inte jag...
 Ikvll kommer en gammal klasskompis från gymnasiet hit i vi ska dricka te o kolla film! hoppas jag orkar va lite social....

Hemma

just nu ligger jag i min gamla säng i mitt flick rum (eller ja det rum jag har hemma hos mina föräldrar) . Känns bra att vara här och träffa mamma o pappa igen. kommer inte berätta något för dom om min äs, inte nu.
känner mig lite lättare till sinnet idag än igår för då mådde jag skit. Hur kan livet kännas så tungt, så trögflytande. luften känns svår att andas den liksomär så tjock att de tar imot o bara röra sig. Jag borde vara glad , lycklig jag har ju kommit in på det jag så länge kämpat för. Jag ska börja plugga i en ny spännande stad, träffa massa likasinnade männsikor o ja ........vart är ivern?
   Eftersom ett dagcenter är omöjligt för mig i den situationen jag är har jag funderat över att söka terapi hos en psykolog. Det är ju ändå ett steg i rett riktning. Men fy tusan vad dyret 650 :- per session!!!!!!! som student ,ha, bara o glömma.

Jag tittar på ett kort. Påbilden står en lycklig och oförstörd liten tjej o smilar mot kameran. Hon älskar  livet leken och sig själv.
Hur kunde det bli så här?

........

Det här går inge bra....jag har blivit så  tjoch. har valkar i sidorna när ja böjer mig ner...fan fan  fan....o jag äter inte bra, jag äter allt- inget är förbjudet men det är inte regelundet och igår blev det både Mc donalds + godis....fan fan fan.....jag vill inte , orkar inte,,,,fortfarande rädd.....

Mat igår
frukost: på cafe, vit baugett med ost o skinka, kaffe p juice
Lunch: MC chicken m sallad o vatten
 lösGodis ca 2 hg
Räksallad m baguett o 1 glas vitt vin
1 irish coffie (med socker)
Imacka + lite mer godis, mjölk o någon klunk juice

mat idag
fruost:havregrynsgröt med knäckt ägg m äpple, mjölk o kanel. the
Lunch:fisksoppa m två bröd, vatten
Kaffe
Två grova mackor m smör o tomat , mörk choklad 1 morot
1 nektarin 2 äpplen 1 apelsin 1 kesella m funlight och para nötter

plan för morgondagen: frukost- kesella m funlight lite havregryn
 Lunch:kycklingsallad m pasta
  Middag:ycklingsallad o pasta


Ge mig styrka ge mig kraft, nåot jag tycks sakna eller aldrig haft

rädd

jag har kommit på att det är de jag går runt o känner nu - rädsla. denna rädsla och oror som praglat mitt sinne gör att jag inte kan sova och gär runt och är hetssugen hela dagarna. Jag känner rädsla för det som kommer. För att Börja plugga samtidigt som jag försöker bli frisk. Tog kontakt med abkontakt (riskföreningen för anorexioch bulimi) och fick ett jätte långt och engagerat svar vilket kändes bra. de skulle skicka info om metorer somdom hade osv osv.men han poängterade att jag var tvungen att söka profisionell hjälp. som terapi eller helst ätströningsklinik. Men det kan jag ju inte göra medans jag pluggar!!! jo terapi, det skulle kännas bra men kommer inte ha råd med det som student, men klinik går ju inte. Där ska man ju vara hela dagarna. Då skrev han att han tyckte att det kanske var bäst med en "time out" och bara fokusera på att bli frisk. NEJ! jag har kommit in på den utbildning jag kämpat för sen högstadiet så det är inget allternativ, ALDRIG! Dock förstår jag han tänk - Jag och mitt liv min hälsa är den viktigaste. och att jag mår bra.
FAN (ursäkte språket men är frustrerad) me det går ju inte.

   Mitt tillfriskningsarbete har legat nere nu i några dagar om man ser till att försöka äta regelbundet. Men jag äter massa kolhydrater, nu börjar det skapa en viss ångest för jag känner att jag gått upp i vikt, har inte vägt mig för det har jag bestämt att jag inte ska göra på ett tag och så är det faktiskt så att jag är skit rädd för vad den skall visa.

Jag kollade på bilder på face på blivande kusare och kom på mig själv att det jag kollade efter var hur tjejerna såg ut alltså om dom var smala -ALLa var jätte smala. känns  som jag kommer bli tjockast på utb .usch....överväger att börja med LCHF igen men vill verkligen ge detta en chans. .men när har man gått tillräckligt långt? när man blivit gravt överviktigt? usch o fy o blä....

Jag är rädd
Jag är rädd för framtiden
för hur den skall se ut
Rädd för att det är mörker
och för att aldrig finna ut
Jag är rädd för vad jag kommer känna
För hur jag kommer se ut
Jag är rädd för vad jag kan tänkas göra
Finns det inget slut?
Inget slut på mörkret,ångest och panik.

Vill inte isolera mig så som jag gjort förr.
Ligga och gråta bakom en stor stäng dörr.
Att fejkat le och skratta när det förväntas utav mig

jag vill känna lycka  och trygghet i mig själv.
Känna att jag kan älskas
för att jag är jag
Med brister och
Att accepteras som en människa
och ärligt tro på de!

blivande läkare!

Idag kom antagningsbeskedet. Jag kom in o ska börja på läkarutb till hösten. Shit! Jag blev så chockad ,glad och förvånad. har inte smällt det riktigt än!...Kände mig som världens starkaste männsika o med ens kändes det som om mina problem med maten skulle vara som bort blåsta. Att Mitt liv kommer ta en bättre riktning nu.....Men nu några timmar efter att lyckoruset börjat lagt sig försår jag att så inte är fallet. Utbildningen är tuff och kommer ställa höga krav på att prestera. Mina svagheter -Press, prestationsångest och stress. de kommer bli tufft men nu mer än någonsin måste jag ta tag i min sjukdom. Har varit vädigt dyster o läst massa diettips o deff artiklar de senate dagarna. men jag måste , måste finna styrkan. Annars kommer inte jag klara mig igenom.

(www.sv.uio.no/.../lover/saerlov.html)






Jag har tänkt en hel del (rättare sagt så mal hjärnan runt sjukdomen hela tiden) och kanske bör jag ställa in fokus på att förbättra självkänslan först.Jag tror inte maten är den största pusselbiten utan just uppfattningen om mig själv. Det är ju alla elakheter som jag säger till mig själv som slår ner mig i backen gång på gång!
JAg måste klara det här , Jag vill klara det här, Jag kommer klara det här!

//A

Slits mellan viljan att bli frisk och viljan att bli smal snabbt!!!

Jag vill så gärna bi frisk, orkar inte må så dåligt som bulimin får mig att må men samtidigt vill jag bli smal, nu! inte sjukligt smal utan bara normlalviktig. Vil inte ha alt de här fettet på min kropp. och jag känner hur hela jag har svullnat efter att jag börjat äta kolhydrater igen. Men jag vill hålla ut vill ge tillfrisknandet en chans. men skäms över mig själv. Jah har tränat mycket hela sommarn men inga resultat.......Åååå varför varför har jag gjort så här mot mig själv!
   En tanke slår mig att jag kanske ska gå ner till en bättre vikt innan jag hoppar på tillfriskningsresan? för jag kan inte väga mer än så här ....jag vågar inte ställa mig på vågen, vill inte se vad den visar... tror den kommer stå på en högre siffran än den någonsin gjort.Jag har som mest vägt 72,5 till min 166 cm. det här är inte jag!!!!!!!
   Är det någon som vet när man slutar o gå upp i vikt när man ställer om som jag har gjort ?! HJÄLP...............

Snart är det dags för body pump. sugen? svar nej. jag blir så omotiverad till oträna när jag inte känner mig bekväm i min kropp. när jag känner mig stark vill jag nästan bo på gymmet!...


jag är så vilsen just nu!


deppig

Jag är ensam här nere i min sommar stad nu. Det regnar och har en härkevecka på jobbet framför mig. Min motivation är på botten. inget känns kul o hade gärna bara legat i sängen med täcker över huvudet.
Vill inte äta kolhydrater,saknar min kost som jag vet är bra. ....jag vill kunna prata med någon men det går inte. känns som jag lagt på mig en del också. tycker jag ser svullen ut. fattar inte man borde ju bli piggare och orka mer när man tränar när man äter kolhydrater men jag e bara trött. jätte trött........usch kan inte förklara men allt känns , ja hur känns det?!avdomnat?  liksom så som det känns när man börjar bli lite berusad, den domningen fast i sinnet...äsch jag kan inte förklara.  Vill så gärna känna mig glad känna mig vältränad o stark o vacker och lugn o harmonisk....Fanta det här.....

Små stapplande steg mot tillfrisknade.

Sitter nu i min säng o surfar runt lite. träkigt väder = slappar dag.
Hur går det då med mitt tillfriskande som så smått har börjat ( små små trevande steg ,men försöker verkligen).
Jo, som sagt jag försöker verkligen. Har lagt till kolhydrater till min kost och äter nu fullkornsbröd med ägg på morgonen och pasta o potatis till lunch (dock inga mängder ,får ta de i steg, utan lägget till någon potatis lr några pasta bitar) och tycker faktiskt de går bra. vågar dock inte ställa mig på vågen för då kommer allt förstöras jag vet det. Det e svårt för den står där o lockar på mig att kliva upp men jag vet att de bara leder till depp o ångest. Försöker intala mig själv att de här är enda vägen . Jag kommer säkerligen gå upp ivikt nu ett tag men de kommer försvinna när kroppen blir trygg i att få mat o äta det den behöver (vill tro på d..). Jag skrev i förra inlägget att en prövning kommer komma . Hade en hetskänning iförrgår.Som vanligt när jag är själv o stänger på jobbet blir jag stressad -vilket leder till suget. jag fick verkligen ett starkt hetssug o började äta men sen försökte jag ta tag i mina tankar ,säga STOPP! vad känner jag egentligen nu? hur känns det i magen? är jag verkligen hungrig? nej de va ja ju inte. Men varför trycker du då i dig massa?hm, jag vet inte?
JO känn  efter nu! Ja jag är ju stressad och nervös. nervös för att jag ska springa mitt livs första motionslopp imorn. har nog prestationsångest. VIll inte komma sist. ärrädd för att jag inte kommer orka hela vägen. misslyckas.
Men kommer det kännas bättre om du äter?NEj , jag kommer få ångest......Är det en bra uppladdning ?......nej.
   Och inpulsen fanns där hela tiden att föra hande till munnen å äta men de gick  hyffsat bra och när jag tog en skiva pålägg mådde jag mest illa o åt inget mer.

Måste va en bit på väg. jag identifierade kännslan bakom sugen och avärjde de någorlunda iallafall.
Måste förtsätta försöka. jag vill bli frisk , jag vill bra frisk. jag ska bli frisk.

Har dock inte vågat berätta för någon än, det går inte.Hur berättar man något sånt? jag kan inte. vad säger man? hej ,jo du bara så ni vet så har jag bulimi. jag proppar i mig mat o spyr upp de sen....NEJ  det går inte...men måste , men hur?hur börjar man? kan man skicka ett mail istället? vågar inte......för när det är sagt kommer inget bli som förr igen. allt kommer o vändas upp o ner. jag kommer göra männsikor ledsna. mamma o pappa vad kommer dom säga........






en trevande start..

Jag håller så smått på att ta upp min kamp mot bulimin.Detta gör jag efter sofia jensfelts råd i hennes bok. tänker från o med nu sluta med dieter. jag kommer lägga till produkter som fullkornsbröd o pasta ( +potatis) till min kost. Än så länge känns det bra. Atta ta steget att plocka ner kolhydratsprodukter i min varukorg va faktiskt märkigt nog svårt. Jag kände ett motstånd. Jag ville inte.
   som saggt nu känns det bra men väntar bara på att en prövning skall komma. Då suget kommer att sättas in, för jag vet att de kommer komma. Är skit skraj rent ut sagt att känns för hur jag lägger på mig massa kilon. måste försöka tänka ,som hon skrever, att ta ev vikt uppgång med ro. Jag ska klara det här!

Har inte vågat vägt mig på några dagar. tror de kan va en jätte trigger för framför allt ångesten o se vikten. pendlade oerhört mycket de sista dagra då ena dagen vägde jag 69,8 ( lycklig som få! under 70!!)två dagar enare stod samma våg på 72,5?! what?! .Det ska tilläggas att jag inte hetsätit eller vräkt i mig massa mat utan tvårt om ätit ganska lite o bra o regelbundet o rört på mig. vätska? vist men seriöst  men nästan 2 kg vätska utan att ha hettsat eller ätit kolhydrater. tror inte d. Men som sagt ska försöka strunta i min vikt nuo se långiktigt. Mit  mål är inte längre o bli smal utan att få ett häslosamtliv och bli lyckigo nöjd som jag är! (hoppas innerligt att jag kommer tro på dessa ord o mena don mer innerligt innom en snart framtid. för det är inte så enkelt som att bara säga de. När man gått i flera år o enbart strävat efter o bli smalare så tar det lite tid och mycket kraft att ändra inställning o livattityd. för det är just de , jag ska utveckla en annan attidyt till livet!!

för vi har ett liv här på jorden som man ska göra det bästa av och då ska man inte gå och lägga rokben för sig själv hela resan. tillräckligt många år av mitt liv har jag kastat bort. Nu vill jag ha mitt liv tillbaka Och jag tror jag är beredd att kämpa för det, jag hoppas iallafall det!

min dag igår
Frukost:grovbröd med ägg och sallad( stor) + kaffe
 Löpning 10,1 km 1.07 h
Äpple och en macka med ost + vatten i mängder
 lunch: färskpotatis och laxfile med t.yogurt
 jobb
 kesella m nötter och en skiva lingongrov m ost+några skinkskvor
 Efterjobbet en macka m ost o te.

idag
Frukost: halv burk kesella m funlight + grovmacka m ost(stor)
slappat ,legat i skuggan o läst bok
kycklingo broccoli i ört creamfreich m lite pasta
 jordgubbar m mjölk + några nötter
tar med en halvburk kessella m nötter til jobbet o äter nog en macka med pålägg när jag kommer hem.

//Anna

RSS 2.0